Facebookpost JouwWeb

Opdrachtgever

JouwWeb B.V.

Programma's

Adobe Illustrator, Adobe Photoshop

Uitdaging

JouwWeb is een tool waarbij je eenvoudig websites kunt maken. Het systeem is erg gemakkelijk in gebruik en toegankelijk voor een grote doelgroep.

Tijdens mijn stage en minor heb ik een aantal Facebookposts voor JouwWeb gemaakt. Deze posts zijn ook toegevoegd aan de Facebookpagina van JouwWeb. 

JouwWeb had gevraagd om posts voor de volgende gelegenheden:

Koningsdag, Moeder- en Vaderdag, Wereldwachtwoordag, 10 jarig bestaan, winactie, Nieuwjaar, Kerst en nieuwe functies. 

Proces

Tijdens het maken van de posts is er rekening gehouden met de huidige huisstijl van JouwWeb. Zo is er met de huiskleuren gewerkt, hetzelfde formaat en staat het logo op dezelfde positie. 

JouwWeb maakt vooral gebruik van flatdesign. Zo worden er geen schaduwen en lijnen gebruikt. 

Om meer variatie in de posts te krijgen, heb ik bij sommige posts een zwarte achtergrond gebruikt (zie Black Friday). Hierbij is er voor gezorgd dat de wijziging van achtergrondkleur geen afbreuk doet aan de overige posts. 

Eindresultaat

JouwWeb is erg tevreden met de resultaten. In totaal heb ik zestien posts ontworpen voor de website builder. Deze zijn ook geplaatst op de Facebookpagina van JouwWeb. De posts zijn erg simpel maar vertellen een duidelijke boodschap. 

Daarnaast is er rekening gehouden met kleurgebruik en typografie. 

Al snel had ik in de gaten wat de precieze wensen van JouwWeb waren. Hierdoor kon ik snel werken en voelde ik me thuis in het maken van deze posts.