Logo Flowgirls

Opdrachtgever

R-Newt

Programma's

Adobe Illustrator, Sticker Maker for WhatsApp

Uitdaging

FlowGirls is een concept van R-Newt. Het is een communicatiestrategie voor jonge meiden tot 18 jaar uit verschillende culturen. Er werd gevraagd om een naam, logo en WhatsApp Stickers te ontwerpen. 

Het ontwerp dient stoer maar toch vrouwelijk te zijn, zodat het goed kan aansluiten bij de diverse doelgroep. 

WhatsApp stickers FlowGirls

Proces

Een naam is een vereiste als het op logo's aankomt. In het begin werd het concept 'Meidenwerk' genoemd. Echter was dit geen stijlvolle naam. Na een aantal suggesties heeft R-Newt ervoor gekozen om met de naam FlowGirls verder te gaan. Hierbij hoort de slogan You Flow Girl. De naam is catchy en hip. Het sluit goed aan bij de jonge doelgroep. 

De look and feel van het logo dient vrouwelijk en stoer te zijn. Daarom is er voor een stoer lettertype gekozen in combinatie met vrouwelijke kleuren en prints. 

Eindresultaat

Omdat het logo gedrukt dient te worden, moet het logo meer leesbaar zijn. Daarom is er uiteindelijk gekozen voor een duidelijk font met contrasterende kleuren. De roze kleur maakt het logo vrouwelijk. Doordat het logo een achtergrondvlak heeft, is het makkelijk om deze te laten bedrukken. Ook valt het logo zo meer op. 

Daarnaast zijn er ook WhatsApp Stickers gemaakt in hetzelfde thema. De stickers sluiten zo aan bij het logo. 

Lady with totebag with the logo of FlowGirls