Logo By Judith

Opdrachtgever

By Judith Photography

Programma's

Adobe Illustrator, Adobe Photoshop

Uitdaging

Judith had voor haar fotografie bedrijf een nieuw logo nodig. Vaak maakt ze portretten. Judith gebruikt veel natuurlijke en bruintinten voor haar foto's.

Het logo dient dus bij deze kleuren te passen. Maar het mag niet afdoen van de kwaliteit van de foto's. Het mag dus niet afleidend zijn. Maar het logo dient wel gebruikt te worden als herkenningspunt en communicatiestrategie voor haar bedrijf. 

Het oude logo van Judith is zichtbaar aan de rechterkant. 

Proces

Op basis van het oude logo heb ik nieuwe ontwerpen gemaakt. Het oude logo was minimalistisch en had een handgeschreven lettertype. Dit logo deed geen afbreuk aan de geschoten foto's. Daarom heb ik besloten om deze stijl aan te houden. 

Ik heb hierbij een illustratie toegevoegd wat geassocieerd wordt met fotografie en camera's. Zo herkennen klanten dat het gaat om een fotografie bedrijf. 

Aan de linkerzijde zijn potentiële logo's weergegeven. Er is gebruik gemaakt van verschillende soorten typografie om de wens van de klant beter in de beeld te krijgen. 

Eindresultaat

Uiteindelijk is er voor een logo gekozen met een camera als icoon. Daaronder staat in een handgeschreven font 'By Judith'. Hiervoor is gekozen om het logo persoonlijker te maken. Het woord 'photography' is geschreven in een serif font. Daardoor behoudt het logo zijn elegantie. 

Het logo is minimalistisch en wit van kleur. Op een witte achtergrond wordt het logo zwart. 

Doordat het logo minimalistisch en monochroom is, geeft het geen afbreuk aan de geschoten foto's.